Saturday, June 14, 2008

Mak's 64th Birthday

Sabtu lalu saya menjadi tuanrumah majlis sambutan hari ulangtahun bonda tersayang. Ia juga menjadi 'family day' buat kami. Keseronokan lebih terasa kerana persiapan barbeque dan party hats, masks, belon untuk kanak-kanak. Foto di atas, anak-anak saudara saya yg seramai 7 orang nampak gembira dapat berkumpul beramai-ramai.
Hidangan yg sudah sedia untuk dijamah. Sebelum tu, upacara memotong kek untuk bonda sempena menyambut ulangtahun ke-64 pada 27 Mei yg lalu. Bonda bergambar dengan semua cucu iaitu seramai 11 orang. Di atas kek ada 'Sweet 17' ..hamboi.

Saya bersama bonda yg kelihatan sungguh gembira melihat anak-anak, menantu dan cucu berseronok. Yg paling ditunggu tentulah acara cabutan nombor bertuah. Semua tetamu dikehendaki membawa hadiah. Setiap hadiah dilekatkan nombor. Jadi, setiap orang pasti akan mendapat hadiah. Jika terkena hadiah keluarga sendiri, boleh pula tukar suka sama suka...meriah!!

bersama bonda yg kelihatan sungguh gembira melihat anak-anak, menantu dan cucu berseronok. Yg paling ditunggu tentulah acara cabutan nombor bertuah. Semua tetamu Saya bersama adik-adik. Dari kiri, Nordiana, Norman, Norita & Norafiza. Foto kanan, saya sekeluarga bersama bonda. Suasana begini jarang juga dapat dirasakan walaupun hari raya kerana kami yg sudah berkeluarga kadangkala pulang ke kampung mertua masing-masing...No comments:

Post a Comment

Peristiwa Pilu 11 April 2021

       Assalamualaikum sahabat, Inilah foto kami yg terakhir, di majlis konvo pada 30 Mac 2021. Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un (إِن...