photo top1_zpsumtuxoys.jpg

NEW COOKBOOKS AND NOVEL : Emel: norzailina@yahoo.com untuk order

0
600g daging kambing (dipotong 1 inci)
2 sudu besar tepung serbaguna
3 sudu besar minyak
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
½ labu bawang Holland (dicincang halus)
1-2 cawan air
1 cawan lobak merah (didadu 1 inci)
1 labu bawang Holland (dihiris)
400g ubi kentang (didadu 1 inci)
1 sudu kecil thyme kering
1 helai daun bay
garam dan serbuk lada hitam secukup rasa, parsli cincang

1.  Gaul kambing, serbuk lada hitam, garam dan tepung serbaguna. Panaskan minyak, tumis kambing sehingga keperangan dan angkat.
2.  Tumis bawang putih dan bawang cincang sehingga keemasan.
3.  Masukkan kambing dan air. Tutup periuk dan renihkan selama 1½ jam atau sehingga empuk.
4.  Masukkan lobak merah, kepingan bawang, ubi kentang, thyme kering dan daun bay, renihkan sehingga lobak merah empuk. Perisakan. Hiaskan dengan parsli cincang.


Post a Comment