photo top1_zpsumtuxoys.jpg

NEW COOKBOOKS AND NOVEL : Emel: norzailina@yahoo.com untuk order

0
200g cendawan campuran (dihiris nipis)
4 sudu besar mentega
3 sudu besar minyak zaitun
1 labu bawang Holland (dicincang halus)
1 sudu kecil serbuk cili
50ml jus epal tanpa gula
1 sudu besar pes tomato
200ml air rebusan ayam
500g kepak ayam
2 sudu besar dadih asli
2 sudu kecil Dijon mustard
1 sudu besar dill cincang, garam, lada hitam
Fettuccine, parsli cincang

1.  Cairkan 2 sudu besar mentega dan 1 sudu besar minyak zaitun. Goreng bawang sehingga jernih. Masukkan cendawan, masak selama 5 minit.
2.  Masukkan garam, serbuk lada hitam, serbuk cili, jus epal, pes tomato dan air rebusan. Masak sehingga mendidih. Renihkan selama 10 minit.
3.  Panaskan baki mentega dan minyak, goreng ayam sehingga keperangan.
4.  Masukkan ke dalam sos dan tambah krim masam, mustard dan dill. Renihkan 5 minit lagi.

Post a Comment