1
700 gm udang harimau
Garam secukupnya
Minyak untuk menggoreng
200 gm mentega
50 gm marjerin
5 biji kuning telur, dipukul sedikit
15 ml susu cair
2 pelepah daun kari
4 biji cili padi, dihiris halus
¼ camt gula pasir
½ camt serbuk pati ayam

Cara membuatnya:
1. Perap udang dengan garam selama 20 minit.
2. Goreng dalam minyak panas hingga masak. Angkat.
3. Dalam kuali lain, panaskan mentega dan marjerin.
4. Bila mulai berbuih, masukkan campuran kuning telur dan susu cair.
5. Kacau dengan cara bertentangan dengan arah jam.
6. Bila mulai kekuningan, masukkan semua bahan lain.
7. Kacau lagi hingga keperangan kemudian angkat dan letak di dalam penyejat.
8. Gaul dengan udang goreng tadi dan hidangkan.

Post a Comment

It cannot succeed in actual fact, that is exactly what I think.
medicare card | car organizer | Niagara falls facts