0
KOMPILASI MASAKAN BERKUAH
MASAKAN berkuah memang cukup enak dan menyelerakan. Ia juga merupakan salah satu menu masakan yang menjadi pelengkap hidangan. Ada juga masakan Barat yang begitu digemari ramai dapat disediakan sebagai hidangan istimewa hujung minggu.

Buku kompilasi masakan berkuah ini mengandungi 60 resipi yang telah dipelbagaikan penyajiannya. Ada yang menyajikannya dengan nasi, mi, mihun, kuetiau dan juga pasta. Malah, boleh juga dimakan begitu sahaja tanpa dimasak seperti rojak buah, pecal dan koktel buah-buahan. Ada yang berkuah pedas, masam manis atau kombinasi yang akan menaikkan selera. Ternyata masakan ini boleh dipelbagaikan mengikut selera dan citarasa masing-masing. SELAMAT MENCUBA!

KOMPILASI HIDANGAN VEGETARIAN
MASAKAN vegetarian sinonim dengan hidangan sihat yang segar rasa sayur-sayuran. Sudah tentu hidangan ini menjadi pilihan mereka yang mementingkan gaya hidup sihat. Begitu pun, ada beranggapan hidangan masakan vegetarian ini terhad dan membosankan. Betulkah begitu? Sudah tentu itu adalah anggapan yang kurang tepat.

Kompilasi Masakan Vegetarian membuktikan bahawa pelbagai juadah enak vegetarian dapat dihasilkan asalkan kreatif dan berani mencuba. Himpunan 60 menu di dalam buku ini pasti dapat memberi inspirasi dan dijadikan rujukan kepada mereka yang menggemari masakan vegetarian.

Kepada mereka yang mempunyai alahan apabila memakan daging lembu, ayam atau makanan laut bolehlah mencuba resipi di dalam buku ini yang mempunyai ‘rasa’ sumber protein tersebut. Hidangan vegetarian ‘berperasa’ daging lembu, ayam, itik, ikan, udang, ketam dan sebagainya diolah kreatif menjadi menu yang lazat.

Post a Comment