A Dimension Where You Can Play With Your Senses. May Not Only Be Seen By The Eyes But Also By The Heart.

Tuesday, September 8, 2009

BISKUT HORLICKS

Posted by with No comments
1 c mentega
1½ cawan gula kastor
2 camt vanila
2 camb susu pekat
2½ c tepung gandum
¾ c Horlicks
½ camt soda penaik
2 biji telur Gred A
1 cawan cip coklat

Pukul mentega, gula hingga sebati.
Masukkan vanila, susu pekat dan telur.
Pukul sederhana laju selama 2 min.
Masukkan bahan lain dan cip coklat.
Dengan dua sudu kecil, ambil adunan dan letak atas tin pembakar beralas foil (tak perlu lengser).
Bakar pada 160 C selama 25 min atau hingga sekelilingnya keemasan.

**Tekstur biskut ini seperti biskut Chocolate Chip dengan istilah 'Drop Cookies'. Tidak boleh diterap. Biarkan seketika selepas dikeluarkan dari oven kerana ia lembut sedikit... (ps: saya belum berpeluang mencubanya lagi...)
Foto : flickr.com

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...