9
Inilah kesimpulan atau teori yg saya dapati bila mengkategorikan bloggers (pernah disiarkan dulu) tetapi wajar dilihat semula kerana 'pattern' blogging sebetulnya sangat ANEH...!!

Ada 6 peringkat bloggers
Peringkat F

Ada blog tapi tak pernah up-date
Ada blog, up-date seminggu sekali
Mula blog-hopping, belum berani tinggalkan jejak walau 4-5 kali masuk
Mula tinggalkan jejak di mana2 blog yg disukai

Peringkat E
Mula berbalas mesej pada kadar maksima 3-4 kali seminggu
Saling melawat blog pada kadar 10-12 blog sehari
Masih mencari blog yg akan disenaraikan sebagai favourites

Peringkat D
Mula mengirim emel pada tuanpunya blog (favourites)
Saling berbalas emel pada kadar 3-4 kali seminggu
Invite YM (dari alamat emel)
Mula berchat di YM
Selalu emel

Peringkat C
Jumpa di blog setiap hari
Minta nombor telefon (masa YM)
Mula sms
Mula call
Jarang emel

Peringkat B
Sms (sekurang-kurangnya 10 kali sehari)
Call (pada kadar berbeza setiap hari)
Blogging (termasuk chat/tinggalkan mesej di blog lebih 3-4 sehari)
Chat di YM
Emel (kurang atau lebih bergantung pada individu)

Peringkat A
Jumpa


Post a Comment

salam kak norz,

Rasanya ramai yang bermula diperingat F.

pernah baca entri ni dulu kat sini.. masih ingat lagi kasawari.. ermm kasawari di peringkat A++ kot.. he he

Salam Kak Norz...
Kita di peringkat mana ek?

hehehe..yang mana satu lah kategori ct yer K.Norz hehehe

Salam ziarah
saya masih di peringkat F

Salam Singgah,
Ini kali pertama sy singgah ke blog puan. itu pun dengan link dr blog 'napiru'. tertarik sungguh sy dgn post puan ni :D

><(((:>GC<:)))><

TokNabe >>
Salam kembali. Ada orang tu, di peringkat F hingga A dalam masa 2 minggu aje...ada di F tak bergerak2.

Kasawari >>
"Geng" kita dolu2 ramai dah 'sepi' & menyendiri, kan? Kdg2 komitmen keluarga & kerja jadi penghalang...

Opah De >>
Kita sentiasa di hati...tu yg penting, hehe.

CT Delima >>
Perkembangan antara bloggers sesuatu yg menarik utk diperhati, sebenarnya krn bergantung pada peribadi masing2

Mrs.Sheikh >>
Memang A sebab pernah jumpa, ahaks.

PINATBATE >>
InsyaAllah nanti ada rezeki kita blh jadi Peringkat A.

GC >>
Thanks krn sudi singgah. Kdg2 perangai org berblogging ni, menarik jugak.

Salam.

Rasanya saya masih di peringkat pra F,
baca blog orang lagi banyak dari update blog sendiri..