3
Minggu lepas saya dijemput oleh AJK Surau Al-Amin, Fasa 7, Taman Seri Gombak untuk mengadakan kelas masakan kepada kaum wanita. Seramai 36 orang hadir untuk kelas yang bermula jam 3.00 ptg itu. Mereka meminta saya mendemokan dua jenis masakan iaitu Chicken Pie dan Tiramisu. Pihak surau juga menyediakan laksa dan teh-O selepas kelas berakhir. Mereka berminat belajar membuat Tiramisu kerana ia agak mahal jika dibeli di kedai.

Sedang memberikan penjelasan tentang pelbagai kemusykilan yang dikemukakan oleh hadirin. Mereka berkumpul untuk mengeratkan silaturrahim di samping belajar sesuatu yang baru. Saya terharu dapat menyumbangkan sedikit masa dan tenaga serta gembira melihat keceriaan juga jalinan kemesraan di wajah mereka yang datang.

Post a Comment

salam kak norz...satu usaha murni dan moga keceriaan mereka menjadi kebahagiaan buat kak norz sekeluarga

Pada pendapat peribadi saya lahkan, kalau dah jumpa dgn kak lina ni, sekali je dah rasa mesra...bukan sebab kak lina ni "public figure", maka kita tulis macam tu..Ini ikhlas!!

arsaili >>
Salam kembali. Sama2 kita 'berusaha' setakat yg mampu...

Mat Gebu >>
U pun amat peramah dan mesra, terhibur bukan saja sbb hidangkn makanan yg enak tapi berbudi bahasa.