21
Bored moments. Inilah wajah saya time boring sangat, tengah "memandu" dalam kesesakan trafik. Sebenarnya bukan memandu kerana kereta hanya bergerak 12 inci dalam masa 5 minit. Duduk di KL kena banyak bersabar...Masa peak hours kena peruntukkan sekurang-kurangnya 1 jam untuk sampai ke destinasi yg selalunya ambil masa 15 minit waktu biasa.

Rare moments. Saya di Old Town White Coffee, tempat lepak favourite keluarga. Saya selalu makan roti dgn serikaya serta kopi susunya. Kadangkala roti yg dihantar dah sejuk, tu yg tak seronoknya. Karipaf dan mi kari pun sedap. Mata sembab sebab baru habis nangis tulis bab hero bergaduh dengan heroine, adess....

Delightful moments. Memandu adalah satu terafi yg mengujakan sebab di kesempatan itu saya akan mendengar lagu sentimental atau apa saja halwa telinga yg berbekas di hati. Kadangkala plot yg sukar ditulis akan terungkai bila berfikir dalam suasana santai seumpama ini... Hands-free adalah satu kewajipan...


Post a Comment

salam kak lina...
Hahaha...novelis terpaksa menghayati sepenuhnya watak2 dalam novel yang ditulis kan, kalau tak, takkan sampai menangis sampai sembab2 muka..adoiii, silap2 org org ingat baru putus "chentaa" maaaa....

salam alaik!!
hehe.. auntie. u look sweet. :)

Kak lina..wa tak la anggap drive tu 1 terapi cuma slalunya bila drive tu la otak akan melayang fikirkan mcm2 benda..

Aduh menghayati penulisan sampai sebam mata..begitulah kan.Kadang2 peristiwa lucu yang kita tulispun kita boleh tertawa sorang2..anyway plot Novel saya yang belum berjudul hampir siap...tak sabar nak memulakannya

Salam Norz..

Wajah time boring pun masih sweet lagi...ya lah orangnya pun soooo sweeet.

Tak sabo nak dapatkan novel terbaru Norz tu.. :)

SEMUA GABAR ATAS TU CUN!

bagi sayalakan, penulis itu ibarat seperti seorang pengarah, kita pengarah, kita pelakon, kita penulis skrip.
Lebih dahsyat lagi, semua watak kita kena hayati.

yuhuuu~beshnyer old town white coffe place~ shuke2.. besh2.. tingat mee kari dier.. n roti yg ada plus cheese.. n hot chocolate~ nyurm2 delicious.. slalu rase tliur kat cni.. ihihi~

Hmm.. nampak cam sama jek semua tu. Senyum manis, kontrol ayu dan maintain vogue..

Gegegegege.....

mase memandu tu tengah kol org sabah ke..?? :p

salam kak norz..apa kabar...moment in our life pelbagaikan...umpama detik masa...tidak static...

mat gebu >>
Itu la sebabnya kita tak boleh buat tanggapan yg bukan2, kan?

wawa >>
Time tu memang boleh fikir mcm2 especially kalau sorang2... jangan ter-over mengelamun nanti tersesat, jenuh pulak.

enche's >>
Best wishes! Teruskan perjuangan. Ingatlah, nothing is impossible, ya?

rozzh >>
Thanks. Tak sabar? Ni yg naikkan semangat nak menulis nii...hehe.

faizul darius >>
Tepat sekali..tapi kadang2 apa yg kita rancangkan untuk watak tu tak menjadi seperti sepatutnya kerana ada penyudah yg lebih mengesankan...

dill >>
Kalau pergi time orang ramai, memang frust kena tunggu lama... nostalgia bila duduk atas bangku lama tuu.

mersik >>
Sama tapi tak serupa. Airmuka lain2 tu, hihi.

echah_syed >>
Memang time memandu banyak masa nak call sana, call sini...kann? Duduk rumah ngadap pc atau dapur aje.

arsaili >>
True. Life is full of colours n we as beings, the mere painters.

norz...betul norz..memandu terapi yang baik..saya selalu mcm tu

rasa mcm kita mengemudi sepenuhnya...haha