4
Hujan tidak ribut pun tidak, adinda saya telah men-TAG saya. Untuk menyahut cabarannya (dalam mood berseronok hari lebaran), inilah jawapan saya:

FIRST TIME NAIK KAPAL TERBANG
September 1980, ke London.

FIRST TIME MELAHIRKAN ZURIAT
Soalan ni bersifat feminisme, ahaks.

FIRST TIME PERGI OVERSEA (jawapan sama soalan teratas)

FIRST TIME DUK JAUH DARI FAMILY
Waktu masuk hospital, umur 7 tahun. Kena tinggal, malam2 nangis pastu kena tengking dek makcik nurse. Cian budak2...!!

FIRST TIME RASA DIRI GEMUK
Bila pregnant, adess.

FIRST TIME WORKING
Januari 1984, firma contractor di BBPlaza. Datuk H, apa khabar?

FIRST TIME BERCINTA
Dgn "Asmawi" dlm novel Arca Impian...ehem.

FIRST TIME MERASAKAN DIRI CANTIK
Tak pernah terlintas di fikiran; terima seadanya.

FIRST TIME TENGOK WAYANG
Umur 16 tahun, dgn jiran India (perempuan la, aiyoyo...) citer Saturday Night Fever. Masa tu budak2 remaja minat giler kat John Travolta, fuhhh.

FIRST TIME MASUK HOSPITAL
Umur 7 tahun kerana muntah2 lepas makan terlalu banyak durian dan rambutan. Cikgu hantar ke hospital sebab pengsan di sekolah lepas lompat2 main hulahoop. Weii...

NAMA-NAMA PANGGILAN
NY panggil "lina"
Family panggil "along"

Nama komersial “puan lin"
Bloggers panggil “norz”

School friends panggil “norza”

Paling banyak orang panggil "kak lina"
Anak2 sedara (sebelah NY) panggil “mak ngah”
Anak2 sedara (sebelah saya) panggil “mak long”

Kawan anak2 panggil "aunty"
Dlm majlis rasmi panggil “puan nor”
Orang2 tertentu panggil “zai"

Nanti bila ada cucu nak suruh panggil "nenda"

ANDA SEORANG YANG..
1. Workaholic
2. Suka memasak (tak suka makan, tapinya..)

3. Suka membaca
4. Suka melancong
5. Suka berahsia

INSAN TERISTIMEWA
NY

FAVERET FOOD
Anything yg ada nuts & sardines...

FAVERET COLOUR
Light lavender & pastel green.

FAVERET SONG
Hmm...depends on mood.

YANG BUAT ANDA STRES
1. Bila client bayar lambat tanpa alasan kukuh.
2. Kena Q panjang kat mesin ATM, bila dah sampai “out of service” pulak dahh!!
3. Beli barang kena tipu...huwaaa.


3 MENDE YG MESTI ADA DLM HANDBAG
Handphone, purse, lipstick.

KALI TERAKHIR ANDA NANGIS BERIA-IA
Ni rahsia besar negara, hehehe...

Post a Comment

kak..yg 1st time masuk hospital tuu..haiyooo!!!...overdose makan derian ek...pastu pulun pulak rambutan..adoii!!. lawak seramm tuuu!!!

hahahhahaa...
hantu doyan n moktan ya?

Hi kak Norz

Yang first time tengok wayang tu.....kita time tu 14 tahun..memang gila habis ...cerita tu memang meninggalkan kesan sampai remaja berjalan pun seakan akan menari. Lucu bila teringat kisah dulu.