10

Bagi mereka yg pernah membaca novel terbaru saya, Menanti Kasih, tentu tahu bahawa Kamel (hero kedua) ada bertemu dengan Farhana (heroin) di Dataran Merdeka. Beginilah panorama sekitar tempat itu pada waktu malam. Cahaya jutaan lampu-lampu kecil serta berwarna-warni memang indah. Bangunan Sultan Abdul Samad telah direka oleh A.C.Norman, dibina pada 1894, bercirikan senibina Moor. Bila menara di situ berbunyi, bibit nostalgia akan menghambat rasa kerana di situlah juga, tepat 31 Ogos, berkumandang laungan 'Merdeka' dari ribuan warga kota...






Post a Comment

salam...belum berpeluang baca novel baru norz...tentu bast kan?

salam kak norz..bila agaknye nak baca novel terbaru kak norz ni..lama betul x lepak2 kat dataran merdeka tu.. he..he..he.. :)

wah cantik nya..
mmg dah lama tak ke KL di malam hari.

kailan >>
Alhamdulillah, novel terbaru mendpt sambutan hangat. Nama u pun ada dlm tu, jangan x tau, hehe.

syam >>
Kalau x suka cerita yg romantik gitu, boleh try baca Impian Terindah, walaupun kisah cinta tapi settingnya tahun 2124 dan alami laa pengalaman yg menakjubkan tinggal di bulan..

muadzlife >>
KL mmg happening waktu mlm tapi kalau tak suka pemandangan yg terlalu "sosial" usah pergi ke area Bintang Walk (sepanjang Jln Bkt Bintang) or Bangsar (byk pub & bar yg samar2 gelap gitu).

arsaili >>
Tentu laa x boleh lawan pemandangan di Australian cities, ahaks.

wo..
tak pernah baca lagi novel2 kak nor ni.mungkin nanti.sebab kat rumah tu pun ada banyak yang tak terbaca lagi.huhu.

Kak Norz,
2 hari lepas beli novel Menanti Kasih terus habis baca...best la ceritenya tak sabar2 masa tu nak tau ending nya....Mai nak join contest tu..dah dapat semua jawapan kecuali satu jek lagi...nama datuk farhana...bole termiss la pulak....ni mesti sebab baca laju2 sbb tak sabar nak tau endingnye....so la ni tgh review semula....