9
Menjadi Hakim Pertandingan Memasak bukan tugas yg mudah, sebenarnya. Saya pernah mengadili pertandingan memasak nasi goreng dari jam 10 pagi-5 ptg, kemudian sakit perut (food poisoning) selama 2 hari. Puncanya, 50 orang peserta tu terpaksa menunggu lama. Jadi, udang, sotong dll yg tak disimpan dlm bekas khas, jadi 'busuk'. Adess (walau tak makan, nasi yg digaul sekali tu dah contaminated.)

Saranan saya utk yg berminat dlm dunia masakan, masuk pertandingan. Dengan cara ni saja bakat anda akan terserlah dan dapat menempatkan diri di dalam majalah sebelum beralih ke televisyen. Penerbit buku2 masakan juga akan berminat utk menawarkan anda membuat buku. Dlm pertandingan memasak ini, ada peserta yg memang sedap masakannya tapi kalah kerana dia menuangkan minyak panas dari kuali ke dalam tong sampah!!













Post a Comment

askum kak norz...adeiiii bestnyer dpt jupe dgn celebrities. ooopppsss!!! kak norz pun selebriti kan...lupo...hehehehe...tapi sedap jugak ker peserta tu masak??? kalau bahan dah tak segar...aduhai....perut yg jd mangsa...

alahai kesian yer sakit perut...nampak mcm best jer yg jd juri tu yer...

azizah arifin tu cantek kan norz :)

angriani >>
Mmg ada risiko kalo jadi Hakim Masakan...kdg2 imbuhan yg dpt utk bayar ubat kat klinik...adoi la. Sabar, yg penting niat nak 'tulun' depa..

azisazhar >>
Yg best nyer, bila terasa x sedap kena buat muka manis mcm sedap, ahakz. Esp kalo muka masuk tv la masa tgh rasa tu..hehe. Banyak kisah menarik gak, nanti ada time blh citer, kan?

echah_syed >>
Cantik & ramping begitu. Ngalahkan anak2 dara. Org2 yg keluar tv mcm Dang Suria pun kena ramping sebab bila keluar tv, badan original jadi 30% lebih besar..

yer ker norz..patutlaa aku jumpa liza hanim kat le merideen kecik jer dia..nmpk kt tv beso kan..bila aku ckp cam gitu kat dia..dia gelak sbb ramai pun ckp bnda yg sama..


~ kalo aku mesti jadi 100% beso sebesonyer..takmo masuk tv laa :p

Untung jadi pengadil masakan. Dapat makan percuma. Hehehe!

Salam kaknorz..amboi bestnya duk dgn tv celebrity n singer Adibah Noor tu..dia tu kelakor kan..hehe..suara power giler! Best dgr sore dia kat stage lg dari dlm CD tu ek..