14
Pantai Seri Purnama, Teluk Kemang yg landai dan dipenuhi batu-batan kecil. Pasirnya tidak begitu peroi kerana air laut yg pasang mungkin mencecah sehingga ke kaki tembok penahan ombak.

Tapak BBQ yg tersedia dan amat convenient kerana ada tempat membakar khas (tungku) serta paip untuk mencuci tangan dsbnya. Namun kawasan teduh berpokok hanya sebelah sahaja.

Di kanan saya, Shai (mengendalikan Telematch); di kiri mamaranggie dan Mika yg sedang tersenyum manis. Paling saya ingat, sesi fotografi yg diadakan memang happening kerana telatah kanak2 amat menghiburkan.

Berposing dlm aneka gaya setelah habis sesi Telematch yg sesungguhnya havoc. Riuh-rendah tepi pantai itu dengan gelak tawa kami serta gurau senda yg cukup menggamatkan...

Gaya bebas peserta2 Telematch dgn goodies bag dan hadiah kemenangan masing2. Konon2lah tak mahu posing menghadap kamera, jadi aksi memandang ke laut (kecuali Kasawari seorang, hehe!)

Senja di Selat Melaka dari beranda Tingkat 3, Glory Beach Resort. Damai dan cukup mengasyikkan dgn lampu2 dari kapal2 yg berlabuh di dermaga yg berbalam2 dlm cahaya mentari yg masih bersisa.

Bergambar lagi beramai2 di kawasan tumpuan Teluk Kemang. Selain kawasan tepian pantai dgn khemah2 utk sewaan, ada peluang menaiki kuda, juga membeli-belah souvenirs serta pelbagai jenis makanan/buah-buahan.

Post a Comment

havoc kan..best sgt dpt jumpa kwn2 blogers..semoga sumenye menjadi memori yg sgt manis... :)

cantek pic senja kat selat melaka tu..

Wah... best tu.. meriah sungguh
tapi kalau gambar2 kat sini dibesarkan sedikit lagi best.. kecik sgt la cik Norz! x nampak orang.... :P

akak naper post gamba tu kecik sgt..akak post laa kasi beso..baru syiok nak tgk..

Sis,Thanks for sharing.Really refreshing menatap potret potret Family Day tu.Once agains terima kasih jua.

pantai mmg tempat yg mendamaikan....;)

cupcakes akak memang da best!

x puas makan aritu...

echah_syed >>
Mmg sungguh mesra wlu itulah kali pertama bersua...ku tahu kau pun suka sunsets..!!

hannan & mikaounik >>
Actually boleh jadi besar laa... apesal korang x dpt tengok, hmm? Misteri ni...hehe.

anonymous >>
One day u must join aktv msjbox, k? Tentu gamat & hebat!!

nic >>
Banyak kenangan terukir di pantai, sebenarnya...dlm novel2 cinta pun banyak episod syahdu di pantai, hihi...

mama ranggie >>
TQ. Nanti kalau ada gathering, boleh akak bawa lagi, eik? Sedih x dpt join malam tu...kalau dak mesti seronok lagi..!!

hahah.. best dpt interbiew pastu mkn cupcakes power ngan ciken pie tu.. psst knorz.. bila nak turunkn resepi.. heheh

mika & nan..klik jer baru laa nmpk beso cecece..


~ aku yg bz body jwp ~

princesslavender3 >>
Wartawan kemain lagii...first time tanya mende2 "sejarah" mcm tu, hehe. Lawak, lawak..!!

echah_syed >>
Hang serta merta dilantik PA baru ku, ekekehhh..itu la yg kumaksudkan di atas, cuma kureng tereng, haha.