10
Sepunca Tak Serupa. Awan gemawan di ufuk barat umpama tirai yg merembeskan sisa2 cahaya mentari yg kian menghilang. Di sebelah kanan, drpd rekahan di celah awan, cahaya lebih terang. Manakala di kiri, pudar namun masih tetap jelas. Pementasan cahaya ini hanya berlangsung beberapa minit sebelum ia lenyap dlm lipatan awan yg semakin menebal. 6.30 ptg, Setiawangsa.

Sebiru Langit Seputih Awan. Gumpalan awan yg cukup tebal dan angin yg kencang melukiskan panorama langit yg cukup menarik ini. Posisi mentari yg terlindung berhasil mencerahkan lapisan awan di sebelah puncaknya, memberi sinaran putih yg terlalu mulus dan murni. 3.50 ptg, Gombak.

Post a Comment

Salam kakak sayang...
Kita suka tengok dan mentafsir bentuk awan. Entah perangai sapa entah kita ikut. Kita nak terjemah gambar pertama yang kakak letak tu.
Mula kat sebelah kanan.
Kakak nampak tak cam body a man - his head, his shoulders, upper arms, pastu, gaya dia cam orang tengah tarik tali kapal ke, sari ke... ekekeekekeke... cam Hercules jek kita tengok.
Moving to the middle, ada bentuk yang terang, putih. Nampak cam burung cenderawasih tengah terbang. Freedom with kepala dan leher dia mendongak ke atas.

Next, the darker shape cam a man's body facing Hercules tadi dan tengah lawan dengan Hercules tu... hmm... wonder, dia orang ni berebut Xena ke? Ekekekekekeeke...

Speaking of Xena, far left, nampak tak cam ada potrait orang ppn. The face is not clear. Dark long hair... wajahnya sedihhhh... agaknya, boifren dia tengah lawan ngan raksasa jahat tu... huhu.

Tamat dah kelas visual art ari ni... ahaks... Saja nak menyemak kat sini. Hope u don't mind, kakak. Mwah mwah mwah.

aku pun suke tgk awan,bulan,bintang,pantai,sunset..tatau la ngaper..kdg2 dok sorang2 jer..

terdetik didlm hati ini nikmat ALLAH yg tidak terbayar oleh kita..

menghargai sesuatu yg kita ada setelah kita kehilangannyer..betol dak norz ku???

cantekk pic tuu!

Indah sungguh kebesaran Allah...

Saya link blog K.Lina pada blog saya ya...

Selamat Bercuti & moga ceria selalu!

myblog:
http://intanrosnitta2210.blogspot.com/

cik NorZ... aik, dari novelist dah jadi photographer ke?
hehhee.. lepas ni nak jadi ape pulak ni :P

cantiknya gumpalan awan tu kak norz..saya suka melihat awan,bulan,bintang matahari yg sedang terbenam...ermm indahnya ciptaan tuhan...

theeccentricme >>
Mmg best depicting the clouds... if only we have all the time in the world, kan? I can read yr very imaginative mind...plus yr entries mmg menceriakan, a true potray of life in OZ.
Have a wonderful weekend, k?

echah_syed >>
Begitulah keindahan ciptaan Yg Maha Esa. Kita wajib bersyukur selalu...Jiwa kita mmg sukakan yg damai, tenang & indah.

Intan Rosnitta >>
Sila la link, semoga manfaatnya kita kongsi bersama. Akak agak sibuk kebelakangan ni, curi2 time aje masuk sini.

hannan >>
Pic tu from my hp. Mmg x lepas peluang kalau nampak sesuatu yg menarik, terus snap. Sometimes its what they say THE RIGHT MOMENT which will never ever be back again.
Hmm...I wonder.

atiesya >>
Jangan lupa bersyukur dgn nikmat pemberian Ilahi yg boleh kita balas dgn meningkatkan keimanan, insyaAllah. Stay sweet selalu, k?