15
Sebaik saja mendapat tahu Yani akan berada di K.Lumpur, saya dan NY membuat temujanji (hpnya saya perolehi drpd Combi ~ mereka pernah berjumpa di KK). Semalam jam 10.30, kami berjumpa di lobi Ancasa Hotel & Spa yg begitu damai (tak ramai pengunjung berada di situ). Yani memang mudah tersenyum dan peramah sungguh, cepat saja kami mesra. Rupa2nya dia pernah menuntut di UPSI dan KL tidaklah seasing mana (Yani orang Sabah). Banyak yg diceritakan olehnya bersama NY. Saya hanya menyelit di mana-mana perlu, hehe...

Kami rancak bersembang sehingga detik 12 malam. (Nyamuk pula banyak kat situ, adoi laa...). Cerita tentang bloggers lain sudah semestinyalah, kan? Bukan gossip, tau? Sekadar mengingati kembali entries yg mencuit perasaan & yg buat kami tergelak. Yani bercerita juga tentang keluarganya dan tempatnya di Tawau serta Kolej Komuniti tempat dia bekerja. Kami terhibur bertemu Yani meskipun tidak lama. Sungguh pun begitu, akan tetap menjadi memori yg istimewa dalam hidup kami berdua.

Saya paling teruja kerana baru dapat tahu, Yani gemarkan hal2 berkaitan sejarah. Maka teruslah saya mengajaknya berkunjung ke http://www.rajamenangis.blogspot.com/ untuk sama2 bertukar2 fikiran. Sesungguhnya, kami menghargai kesudian Yani untuk beramah mesra setelah saling mengenali di alam blogosfera. Terima kasih kpd Yani & suami yg sudi berikan cenderahati sebagai kenangan...

Post a Comment

yezzaaaa ! dah ade n3 ni cepatnye..jeles jeles jeles...:(

yani mmg lucky laa..dpt jumpa da fofuler couple lagik.. :p

mmg peramah dak yani..ade je nak ditanye..adehh lotih den nak jwp :D

norz..makin ramai anak2 & adik2 yg kita kenal dari hari ke hari..sape sangka ekk.

kak norz, best lah pertemuan smlm tu...mcm tak caya jer dpt jupe akak dgn abg NY...Insya Allah kalau ada kesempatan kite jupe lagi yer...

ermmm...kak combi dah jeles tahap gaban dah tu...

p/s: kak norz, thanks a lot di atas cenderahati akak dan abg NY tu yer...muaaaahhhhssss...yani tak wat n3 pertemuan kiter coz terlupe bawak camera punyer usb...adeiii...

echah_syed >>
Mmg tak sangka kini bertambah ramai kenalan baru...ingatkan kita yg 4-series ni payah nak dpt sahabat baru, rupa2nyer melalui blog apa2 pun bisa berlaku. Yg penting, ikhlas dlm bersahabat & tak pentingkan diri sendiri, kan?
ps: Ni tengah tunggu kut2 ada wedding antara bloggers akan berlaku..ekekehh.
Suker hati ku..!!

angriani >>
InsyaAllah, kalau usia panjang dan ada rezeki kami ke Sabah pula, pasti bertemu. Tuntutan waktu tak mengizinkan kita berlama2an tapi yg mustahak, quality time, kan?
Best wishes in everything, Yani...

Kak Norz , waa nape tak kabo..? leh pokcik join sekali..

Lain kali kalau Yani maih sini, miscall2 laa pokcik aa.. bley ngeteh2 skali hik hik...

Bila la nak jumpa norz ni......?//

mersik >>
Lorr...plan serta merta tu, nak jumpa Yani. Nanti akak bawak pokcik jenjalan Sabah, k? Jangan majuk, ehh?

fadzilsalleh >>
InsyaAllah, one fine day.
Kekadang nak jumpa ni payah nak plan beriya2 x jadi pula. Kalau i lalu2 kat area umah u, i call, ya? Hehe, ada kek boleh rasa dakk?

mmg seronok dapat bertemu teman baru kan..heheheh..
saya yang belum kesampaian nak bertemu dgn yani...

kak norz memang sporting...

sape x jpe memang rugi...

walopon mama x berkempatan nak borak lelama dgn kak norz tp kak norz memang layanzzz....

cupcakes,miss it...yummy...

Salam Norz, moga ceria sokmo lebih2 lagi bila balik dari PD ni jumpa kekawan blogger. Tapi kenapa yek msjbox tu hilang... tinggal kat PD barangkali/

muadzlife >>
Kekadang sesuatu berlaku di luar dugaan..itulah indahnya sebuah pertemuan. InsyaAllah, masa & tikanya akan tiba jua.

mama ranggie >>
InsyaAllah di lain ketika kita akan dpt bertemu lagi..memang kenangan itu tetap kekal abadi selagi hayat dikandung badan. Kalau ada gathering lain, akak bawa cuppies lagi, eik?

toknabe >>
Haha. Ada2 saja la tok nii. Msjbox sakit perut tu, makan derian banyak sgt kut...mlm2 sikit baik la agaknya.
Bila laa agaknya saya dapat jumpa toknabe pulak?

Norz...
u kalau nak rasa kek i kena bagitau awal...cos i buat kek bergantung pada order..anyway waiting for that dayyy...