19
Jaafar Onn menjadi hos rancangan masakan Kuih Raya. Semua guest chef kena berdiri atas platform masa shooting sebab dia tinggi. Yg bestnya, masa nak letak biskut atau kek dalam oven, dialah yg kena buat sebab oven ke belakang sikit (kat situ takde platform, hehe...). Beliau rajin sembang & suka buat lawak samada semasa shooting atau selepasnya. Entertaining guy!

Shooting kek & biskut Syawal untuk majalah Ibu dgn Datin Seri Normala Shamsuddin sekitar 2002. Diadakan di Hotel Quality, Jln Raja Laut. Beliau memiliki kecantikan asli yg sangat mempesonakan. Bertemu sekejap tapi cepat mesra dan senyumannya memang menawan. Beliau seorang personaliti yg amat hebat & aura penyayang terpancar pada wajah jelitanya...Marvellous lady!

Tokoh dunia masakan antarabangsa yg tidak perlu diperkenalkan lagi. Saya kenali Chef Wan sejak 1993 ketika sama2 menyumbangkan masakan untuk majalah Jelita. Foto diambil di kediamannya di Bangsar (sekitar 2001). Dekorasi seluruh ruang amat memikat, penuh dgn souvenirs dari tempat2 yg dikunjunginya. Beliau masih tak berubah sehingga kini (sebagai rakan) walaupun sudah mendapat pengikhtirafan tertinggi 'Dr' dari sebuah universiti di London. Out-standing guy!
Bersama Zaidah Md Nor di lokasi shooting untuk rancangan tv. Dia sentiasa berperawakan menarik, tersenyum dan peramah setiap kali kami berjumpa. Beliau juga seorang teman yg sedia membantu jika ada sebarang kemusykilan tentang masakan. Pernah menghakimi pelbagai Pertandingan Masakan bersama saya. Sangat menghiburkan dgn tawanya yg halus & lirikan lembut memikat, sesuai dgn wajah keibuan yg dimiliknya...Wonderful lady!
Di Astro untuk rakaman 'ANITA' bersama Diva, suaminya & adik Marhaini Mohamad, anak pasangan Mohamad Kamariah. Saya ditemubual tentang novel Zuriat (kisah lima anak2 mereka menghidap penyakit genetik MLD).
Marhaini seorang sajalah yg dapat dipulihkan. Anita Sarawak selebriti yg penuh dgn rasa prihatin, amat senang berbual mesra dgn sesiapa saja tak kira usia atau kedudukan...jika ada ruang antara waktu shooting, dia menghiburkan penonton di studio dgn nyanyian & tariannya. Fantastic lady!

Post a Comment

Woooww... bergambar ngan perempuan melayu terakhir tu :) she's lovely!

Norz, pasal budak2 kene Metachromatic leukodystrophy (MLD) tu kes betul2 ke? wow... camner semua ahli keluarga bole kene ek?
that should be an interesting book to read :)

salam kaknorz

wah nostalgik lagi.. nina pun cemburu ngan chef wan, cemburu positif tau! ;)

salam. biler pulak nak berfoto dgn alam setia nie dlm program masak2. hi hi hi hi

Kak lina. chef wan tu selain pandai masak, suka juga tgk style dia deco rumah...nampak elegant dan tidak terikat dgn sesuatu tema...lagi satu cara dia mengajar pun best...sesuai lahh u 2 org tu (sebagai pasangan duet dunia masak2)...chef zaidah yg mau tau dia mmg peminat setia warna "merah"....Dgn Florence Tan tak de ke kak lina?...Tabik pada semua yg berada dlm gambar diatas tu...

hannan >>
All 5 siblings dpt MLD (the ONLY family in the world!) coz others hanya 2 out of 5, say, yg dpt. That's why their case mmg extraordinary. I'll send a few extra 'Genetic Peril' tu, so u can give them to ur profs/lecturers.

nina suria >>
Chef Wan mmg gifted. Pandai berceloteh & memasak. Skrg all his hard work pays back...dia menaikkan nama Msia bila bawa Gourmand World Media Cookbk Awards ke KL last year (first time in Asia).

echah_syed >>
Cantik jelita sesgt...natural beauty. X pakai mekap pun takpe.. Bertuah badan.

alam setia >>
InsyaAllah, suatu hari nanti la kut...ermm, kalau saya jadi hos jemput u, boleh kan?

mat gebu >>
Dia nanti masuk 2nd round, ngan Chef Mail sekali & Chef Liza Zainol. Tunggu, k? (Tatau bila lagi..). Ahakz.

saya suka chef wan.. so skrg nak panggil dr chef wan ler ye?

p/s: yes i've made a point to buy that book since i saw it in awani.. nak baca while traveling nx month...

Norz, u macam saya la norz..bergambar mudah mengiring ke arah kanan...kepala tu..makan leher ayam ya..kahkahkah...phewiiittt......cun melecun norz mude² dulu..skrg pun cun juga....menten ayu gitu :D

fulamak..bestnye dpt bergambar ngan normala. di mana dia menghilang skrg? dah tak aktif mcm dulu kan..

muadzlife >>
CW memang ramai peminat. Wlu ada gelaran, dia masih suka org kekal panggil dia mcm dulu2. TQ kerana sudi nak beli. Semoga bermanfaat.

jie >>
Itu la org2 tua x kasi anak dara makan leher ayam takut jadik mcm tu atas pelamin, hehe.

Tgk zaman dulu mmg best. Ligat betul kat tv..Tapi baju zaman tu dah x padan skrg, huhuhu.

anizyn >>
Betul tu. Hanya di majlis2 rasmi melibatkan menteri, rasanya...

I'd like to share with you my weight loss experience. I had been on prescribed medications for hypertension, and finding a way to get rid of pounds in excess was getting ever more challenging easyfithelp.com. That's when I first heard of pharmacies on-line and the possibility to shed some pounds fast. While it aided me to become wonderful and slim, I advise you akaimiracle.com website. This is right what is wanted to keep me fixed and on the right track gofitquick.com.