20
Papa Bear's Station Ini tempat favourite NY, duduk berblogging Japanese-style. Specs atas kepala, semug kopi Cap Bolasepak (yg dibuat sendiri, hihi, orang lain kurang arif formula kaww walau dah menuntut 40 hari 40 malam ~ sengaja aje tu..). Stesen dia kat lounge, sambil sesekali menjeling tv yg tuned to ESPN, ASSP atau Star Sports. Kalau dia sedang asyik buat entries, dia cuma tengok tv time pengulas sukan jerit GOL!!

Mama Bear's Station Penuh dgn buku2 reference, fail2 resepi, kertas2 manuskrip novel dan filing drawers yg tak boleh buka pasal sarat dengan resepi. Sebelah kiri selalu ada handphone, kanan (tiada dlm foto), telefon rumah (opereter tak bertauliah, haha!). Specs tu sesaje nak bergaya sebab kekadang silau matahari pagi menerobos melalui tingkap.

Big Sister Bear's Station a.k.a. Kontraktor Kelas A. Suka gantung2 movable objects (bentuk love, typical girls) yg bergoyang2 bila ditiup kipas angin. Ni tempat bloggers seisi rumah 'bersidai' bila nak suruh tukar avatar, font, masthead...selalunya, ada barter-trade. Untuk setiap pertukaran pada blog, kena belanja dia sepinggan McD, KFC atau sajian yg sewaktu dengannya...wakakaa!!

Small Sister Bear's Station Buku2 komik, majalah remaja, MP3 menjadi 'penghias' tidak rasmi meja pc. Ps: Semua pen & pensel yg berselerak sebelum sesi fotografi ini dah 'dijatuhkan dengan sengaja' ke atas lantai, ekekehh. Dia asisten kontraktor dan selalu jadi tempat rujukan masa nak download music, upload photos dan hal2 berkaitan blogosphere yg kekadang impossible untuk org2 yg lahir sekitar tahun 1960-an. Ooppss!!

Post a Comment

Salam Mama Bear...
Tu, tengok ada treadmill kat sebelah work station tu. Mesti bila tensen, mama bear lari atas treadmill laju-laju ek. Boleh race ngan Goldilock kaler hitam manis nih... gegegegege. Canggih. Terserlah keindahan rumah Kak Norz melalui gambar-gambar tu.

hehehe.. bear yang last skali tu dah lahir zaman 60s lagi ekk.. tapi bear tu comel je kite tgk..
x nampak dimakan usia pon :P

hg sama cm aku..byk bnda kena mnta tlg ngn bebudak ..pastu upah mcD,pizza hut & kfc...

sama laaa kita...ooppss !

This comment has been removed by the author.

Salam, golden-brown Goldilock. Treadmill tu jeling2 aje, wakaka, ada time ke nak naik? Hihi. Jadi tempat gantung tudung kdg2...
;=P

hannan >>
Tahu tak? Papa bear tu akak beli 28 yrs ago kat satu 2nd hand shop di Grimsby, UK. Memang boleh simpan hingga anak cucu, haha.
Teringat masa nak bawa dia naik tren kat sana, inspector ticket tu bergurau dan kata, "U need a ticket for that, love." Di sana memang panggilan 'love' sgt normal...Best kenangan study kat sana, hope u enjoy every minute u kat Moscow.

echah aka combi >>
Budak2 skrg senang sekali belajar & cepat pandai sebab mereka tu, lahir aje dah kenal komputer (mcm anak2 mami jiran u tu jugakk).
Kita pun pandai tapi belajar slow-slow sikit, hehe. Power mcm dah kureng, sowwi.

waa.. bawa teddy bear nak tren.. cute giler ;) hehehe..

COMELNYA N3 kali ni.... uuu... siapalah empunya koleksi bear tu sebenarnya kak lina...

Assalamualaikum

Cantik dan kemasnya rumah novelis ni. Banyak beruang pandai membaca pula..

Uik...mama bear tu sikit punya vouge!! siap pakai spec hitam lagi...papa bear dok kws lain yeaa. Nak tanya mama bear laa. dalam family mama bear kan ada sorang brother bearkan (bukan papa bear)?...tul ek?

meja laptop saya selalu berserabut ngan bermacam-macam wayer. tak mau nye kemas mcm tu.hehe

hannan >>
I still remember, ramai anak2 mat salleh semua tunjuk2 kat bear tu pasal saiz dia lebih besar drpd akak! Akak pun bawak pegang kepala dia aje. Haha.

lily haslina nasir >>
Yg papa bear tu, mine.
Yg lain tu beli utk Lala.
Yg small sister punyer, mmg kawan dia bagi masa birthday. Byk lagi, nanti one day nak amik gambar semua. Girls suka bear. Simpan dah dekat 20 tahun gitu..!!

mya marja >>
Waalaikumslm, cute benar ungkapan tu "Byk beruang pandai membaca." Hehe. Idea asal papa bear psl kami mmg ada port masing2. Kdg2 usik & menyakat masuk kat blog..akak pun ada tinggal mesej 'berleter' kat blog budak2 tu...hihi.

mat gebu >>
Brother bear ada la sorang tapi dia x minat blogging. Dia ada Friendster tapi kawan dia yg buatkan utk dia...Typical lelaki, dia lebih cenderung jadi 'GameMaster'. Kalau kami sembang psl rakan2 bloggers kat meja makan, dia sorang akan tercengang..!!
Little baby bear (Lala) dia hanya ada MySpace...stesen dia kat laptop papa bear waktu siang.(Papa hanya blogging mlm or at the office)

cikgu panji >>
Wayer laptop mmg problem. Bwh meja stesen saya ni pun...berselirat ngan wayer scanner, printer, speaker, fon lagi, hehe.

wah wah..tak tinggal spek Dior dia tu walaupun tgh blogging kat rumah,nmpk ke apayg nak ditype tu ? hehehe

semua org kat rumah tu ada blog or friendster ke? sah mmg internet savvy seisi rumah tu...apsal tak bg url dorang semua tu?

hai akak..
pehh..sah2 tak berebut pc
bila nak blogging..:)

uncle j >>
Nampaknya kena buat 'identiti' mcm tu lepas Uncle J masukkan dlm n3, hehe...tapinya bukan Dior, brand yg x dikenali aje. Hehe.

Url ada kat senarai bwh tu:
Ku Nadzri / Nazratul / Nazurah Azri

mrs.sheikh >>
Hai...actually kat umah ada 2 aje. Yg 2 lagi tu utk 2 org anak yg kat U. Time diaorg cuti tu yg ada smp 4.... :=)

Wahhh.. ni dah mcm cite kanak2 Gordilock and da three bears.

Cuma umah yg ni canggih sikit , bear2nya dah celik IT.. hik hik

Caya laa..

mersik >>
Bear ikut perubahan zaman...hihi.
Pokcik pun makin maju dgn karya & buku2 yg terhasil...syabas!!

salam kak norz..bila nak jumpa akak plak..ehehe