12
Paling menarik tentang handphone berkamera, sentiasa ever ready untuk merakamkan fenomena alam yg ada ketikanya hanya terjadi beberapa saat saja sebelum ia hilang buat selama-lamanya. Berbeza dengan kamera digital yg mengambil masa untuk mula berfungsi dan kerapkali perlu adjustkan modenya. Tatapilah keunikan...

Paling menakjubkan dengan limpahan cahaya mentari petang di celah-celah kepulan awan umpama lampu sorot dari sebuah dimensi nun jauh di atas kayangan, menyuluh makhluk yg melata di bumi dan terbang di angkasa. Suluhan yg bagaikan cukup sempurna, memukau sesiapa saja yg merenung, indah melekakan, pesona mengasyikkan...
Cantik memijar pandangan, dalam rembang senja yg memberi ruang pada malam melabuhkan tirainya. Kelabu awan berceloreng dengan kehijauan zamrud dilapisi jingga mentari di ufuk barat. Biru lazuardi yg masih bersisa di langit bagaikan hamparan lautan saujana mata memandang, jejeran lampu2 persis untaian mutiara sepanjang perjalanan...

Di sebalik awan gemawan yg sarat, mentari tersipu malu merenjiskan cahaya yg masih bersisa. Begitu dramatik pergerakan cahaya yg berubah dalam sekelip mata kerana derasnya awan berarak amatlah nyata. Memberi erti gerun pada malam yg sunyi di daerah yg sepi, memberi makna baru pada detik-detik sejurus sebelum hujan membasahi bumi...

Post a Comment

norz jalan2 kat ne tu..sempat dongak kat langit, ambik gambo...pas ni leh jd camerawoman la...heee

Cantik, menawan dan terpukau dgn kejadian yang Allah cipta...bertambah menusuk jiwa bila sang pujangga menyulam kata2 diantara ciptaan2 tuhan yang maha esa itu...Ho Ah Lin lu mmg datang dalam satu pakej yg jarang ada pada org lain...tabik springgg lori lahhh!!!

Ho Ah Lin memang pantang nampak itu awan maaa.. ~~ henpon penuh itu gmbr keajaiban dari ILAHI... hehehe

Assalamualaikum,
Fon mahal pastinya; yang murah-murah tak berapa jadi. Saya pernah terjumpa pelangi penuh yang amat menakjubkan; dari kaki bukit melengkung ke kaki bukit satu lagi. Namun, kamera digitalnya tertinggal; sayang betul.

Subhanallah.. Maha Suci Allah..

Terima Kasih Kak Norz.. berkongsi KEBESARAN ILLAHI

Memang kalau ada camera phone ni senang kan.. dibandingkan digital camera..
Kasawari masih guna handphone dan digital camera yang beasingan lagi.. uhuks..

jun >>
I luv the clouds & the sky...pasal bila tulis novel, nak kena describe, hehe. Lama2 jadik tabiat merenung kalau2 ada 'design' yg menarik..

mat gebu >>
Syukur kehadrat Ilahi kerana kita berupaya menikmati keasyikkan panorama yg tiada pernah sama saban detik...

waheeda >>
Tentu ingat bila Ho Ah Lin tertidur dlm kereta, ada aje org panggil utk gerak suruh bangun, terus capai hp dan fokus ke arah langit...wakakaa! Kdg2 teruk kena sindir ngan NY & anak2, hehe.

mya marja >>
Waalaikumsalam. Takde ler mahal mana pun, saja beli yg ada kamera dgn keupayaan minima sebab yg penting nak sms, mms & call. Bluetooth pun takde...Skrg pun takde jual dah model tu sbb limited edition, hehe. Khas utk org2 tua yg kureng sket dari segi teknikal...(ngaku tuuu, kecian..)

kasawari >>
Demikianlah kejadian YANG ESA yg sesungguhnya menakjubkan, syukur alhamdulillah, kita dpt sama2menikmatinya. Teknologi memungkinkannya...

Kak lina...jgn leer sebut "org2 tua"..u kan vouge lagi, ada kaa tua pulak....awet muda tu ada laaa!!!!