8
Seksyen 2, Wangsa Maju
Sekali tengok macam scrambler tapi kena kayuh? Sebenarnya ia sebuah basikal yg diubahsuai dengan penuh kreatif sekali. Ramai yg tertawa melihat 3 orang anak2 muda dengan selambanya menghayun kaki masing2. Yg ironiknya, foto ini diambil at the right moment sebab rantai basikalnya tiba-tiba lucut...hmm, tak macho laa brader...!!


Fasa 1, Tmn Seri Gombak
Ketika saya ternampak Mat Salleh ni, dia sedang berlari-lari anak sambil menolak 'kereta sorong'! Dua orang anak2nya begitu selesa di dalamnya. Ia mengingatkan saya tentang kereta 'gandar' di sekitar Malaya 1900-an bila kenderaan sebegini ditarik oleh orang, lembu atau kuda. Anehnya, jenis yg di bawah ni, ditolak dari depan. Foto ini juga membuktikan orang putih pun suka makan durian! Makan kat situ jugak, itu yg hebatnya!!

Post a Comment

Ahakss...Ho Ah Lin...lu mmg manyakk "peka"..(bukan pekak okk!!)...mesti nampak menda2 aneh disekeliling lu...haiya!!lu punya mata manyakkk telangg maaa...mesti lu manyak makan menda2 yg alee sumber carotene...ada mutut kaa waa tulis?...

Kenapa tak amik gambar budin masa tarik kereta sampah...

mat gebu >>
Waa kena peka pasal nanti waa maayaak senang mau tulis novel, maa..lu tatak tengok lagi waa bila pandang bulan kat langit...tangkap leleh, waa cakap lu.

duniabudin >>
Itu tak glamer, budin. Teringin nak amik gambar budin masa tolak kereta sorong baby...oooppss, amponn!! Janji tak nyakat dah lain kali..

wahh..norz...ni boleh rakam dalam american malaysian funniest people nih...
saya terkilan tak berpeluang masuk contest teka harga barang...lain kali buat la peraduan lagi..teka kacang dalam botol ke????teringin nak makan ngan chef selebriti kita..makan bawah bulan mengambang pulak tu..puyoooooo

http://dill-cakes.fotopages.com
http://dill-soundsystem.com

This comment has been removed by a blog administrator.

fadzil >>
Hehe, some other day, k? I pun teringin nak rasa kek2 u yg nampak sungguh menarik...kita makan di bawah cahaya lampu minyak tanah laa, amacam?

makan dibawah cahaya pelita tanah..sedar2 muka dah hitam legamm...hilangla kehenseman saya..tapi tak per..asalkan dapat makan sedap apa2 pun bolehlahh

http://dill-cakes.fotopages.com